Під час застілля іноді трапляється, що через необережність забруднюється скатертина. Це зіпсує вигляд святкового столу, а потім завдасть чимало клопоту господині. Однак є засоби, які допоможуть ефективно вивести жирні плями.

Якщо прати скатертину при високій температурі і з великою кількістю порошку або гелю, це швидко зіпсує тканину, тому слід скористатися іншими методами.

Скатертина. Фото: скрін youtube
Скатертина. Фото: скрін youtube

Засіб для миття посуду

Такі гелі добре розчиняють жир, але діють м'яко. Потрібно намилити забруднене місце на скатертині, залишити на 10-15 хвилин, а потім добре прополоскати і випрати в машинці.

Популярні новини зараз
Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати
Показати ще

Бензин

Він також є ефективним розчинником. Нанесіть декілька крапель бензину на ватяний диск та обробіть їм пляму. Як тільки пройде 10 хвилин, скатертину можна завантажити в пральну машину.

Каністра для бензину, скріншот: YouTube
Каністра для бензину, скріншот: YouTube

Сода

Якщо пляма свіжа, насипте трохи соди на неї, щоб жир увібрався, а потім випрати. Також можна додати соду в гель для прання для підвищення його ефективності.

Нашатирний спирт

Видалить навіть застарілі жирні плями. Для приготування розчину змішайте 0,5 столової ложки нашатирного спирту, 1 столову ложку гліцерину та 1 столову ложку води. Цим обробіть пляму і випрайте в машинці.

Раніше ми писали про те, що плями від полуниці на одязі: як врятувати улюблені речі, кілька простих та ефективних методів

Як повідомляв Знай.ua, прасували одяг і залишили пляму від праски на улюбленій білій футболці: речі, які є вдома, у кожного допоможуть видалити плями.