Користь оливкової олії для організму беззаперечна. Вона містить велику кількість антиоксидантів та вітаміну Е, який допомагає засвоювати вітаміни А, К. Також продукт має властивість омолоджувати та покращувати стан шкіри, волосся, нігтів.

Окрім того, що оливкова олія однозначно має бути в раціоні, її також можна використовувати для вирішення побутових справ. У багатьох цей продукт асоціюється виключно з кулінарією, але сфера його застосування дійсно дивує.

Господиня в будинку, фото zbk
Господиня в будинку, фото zbk

Так, олія принесе чимало користі під час прибирання житла. Вона відмінно позбавляється липких плям і додає поверхням блиску.

Використовуйте продукт для догляду за дерев'яними меблями. Шматок м'якої тканини слід вмочити в оливкову олію, потім добре втерти в поверхню дерева. Також декілька крапель допоможуть відполірувати всі поверхні з нержавіючої сталі на кухні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Олія впорається навіть із блискавкою на одязі, що застрягла. Достатньо просто змастити нею потрібне місце. І ще один спосіб застосування - обробка шкіряного взуття олією, після чого воно стане блискучим і доглянутим.

Олія. Фото: Знай.ua
Олія. Фото: Знай.ua

Якщо фарба не хоче змиватись з рук, можна втерти трохи оливкової олії, завдяки чому шкіра пом'якшиться і видалити фарбу буде набагато простіше.

Нагадаємо, купальники, краватки і не тільки: що категорично не можна прати в машинці

Раніше ми писали про те, як позбутися бризок олії зі сковороди і підгорілостей за допомогою солі: господині вже давно використовують цей лайфхак

Як повідомляв Знай.ua, плями від полуниці на одязі: як врятувати улюблені речі, кілька простих та ефективних методів