Стало відомо про те, як перевірити на око вміст у фруктах та овочах наявність хімії. Експерти розповіли про дієвий метод.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯк правило, практично всі овочі та фрукти, які були вирощені не в сезон, додають хімічні речовини. Натуральні помідори зазвичай невеликого розміру, а якщо вони з нітратами, то швидше за все колір буде не яскравим, а при розрізі будуть білі прожилки.
Огірки ж часто обробляють воском та парафіном. Хвостик має бути пружним, а сам огірок твердим. Якщо при розрізі не буде насіння, тоді там не лише нітрати містяться, а й пестициди. Все те, що не дуже корисно для організму.
Листя капусти має бути тонким і рівномірно забарвленим, на них не повинно бути плям. Темні ділянки на листі – ознака нітратів.
Морква, яка має яскраве забарвлення, вирощена з використанням нітратів.
Яблука вибрати також досить просто. Наприклад, якщо там є якісь плями та вади, це каже, що вони вирощені натуральним способом. Натуральна полуниця має відповідний запах, а забарвлення не надто яскраве.
І ось, переходимо до головних ласощів літа - кавуни. Щорічний квест – вибрати гарний та солодкий плід, щоб порадувати вдома родину. Смужки натуральних кавунів мають бути контрастними, а м'якість не насиченого, червоного відтінку. Також, вікна всередині тільки білі. Якщо вони жовті, це свідчить про наявність нітратів.
Експерти радять купувати продукцію тільки в перевірених місцях, інакше можна потрапити на прийом, і придбати фрукти з хімією.
Нагадаємо, що якщо шашлик, то тільки такий: дієтологи назвали найкорисніше м'ясо для пікніка.
Раніше ми повідомляли, що в молоко додають пральний порошок: українці дізналися про прийоми виробників із жирністю.