Рак легень — одне з найнебезпечніших захворювань, яке стабільно входить до списку лідерів серед причин смерті.

При цьому особливістю цієї недуги є те, що успішність лікування безпосередньо пов’язана з періодом її виявлення. Про це пише Prozoro.

Дівчина в дзеркалі, фото marieclaire
Дівчина в дзеркалі, фото marieclaire

Рак легень виникає тоді, коли клітини легень починають неконтрольовано ділитися. Осередок ураження може розташовуватися у стінках великих та малих бронхів, бронхіол, а також в самій легеневій тканині, де в нормі здійснюється обмін газів.

Чим раніше було діагностовано онкологічне захворювання – тим вищі у пацієнта шанси на одужання. При цьому визначити наявність хвороби на ранній стадії можна навіть по обличчю.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Дзеркало / фото: Unsplash
Дзеркало / фото: Unsplash

Ось три симптоми, які повинні насторожити людину і спонукати її пройти позапланову діагностику:

  • набряклість;
  • почервоніння;
  • припухлість.

Лікарі кажуть, що такі зміни можуть виникати, коли з'являються та ростуть дрібноклітинні пухлини на легенях.

Треба сказати, що найпершою ознакою є кашель, часто з кров'ю, також біль у грудній клітці, що часто посилюється при глибокому вдиху.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що "суха шкіра, швидка втома та головний біль": як страждає ваш організм без достатньої кількості води.

Як повідомляв "Знай.ua", як боротися з набряками на обличчі: нутриціологиня розкрила цінні секрети.

Також "Знай.ua" інформував, шкода від квасу: хто може залишитися з прищами та підвищеним рівнем цукру.