В інтернеті досі "гуляє" величезна кількість інформації про те, що генно-модифіковані продукти категорично не можна, тому що це може спровокувати розвиток величезної кількості захворювання.

Чи це так насправді? Генетик, перинатолог, метаболіст, доктор наук Людмила Турова розповіла про те, чи варто побоюватися вживання продуктів із ГМО.

Людмила Турова, фото Clutch
Людмила Турова, фото Clutch

"Результати досліджень вчених однозначно показують, що з людиною, яка вживає продукти з ГМО, нічого не станеться.

Продукти з ГМО насправді у світі використовуються вже давно. Хочу сказати тим, хто боїться, що в нашій країні дуже багато продуктів із ГМО – будь ласка, не бійтеся. Це дуже дорогий процес, який прийде в нашу країну ще не скоро. На те, щоб створити такий продукт, потрібні величезні кошти та велика команда вчених.

У чому сенс ГМО? Наприклад, вчені змінюють ген картоплі, щоб вона була не привабливою для колорадського жука. Для нього овоч матиме зовсім інший аромат. Однак на клітину людини це ніяк не подіє. Ця інформація не вбудовується у наші клітини", - зазначила генетик.

Популярні новини зараз
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Показати ще

Нагадаємо, що сприяють спалюванню жиру та росту м'язів: 7 корисних продуктів, які мають бути в раціоні.

Раніше ми повідомляли, що оцет, сік та олія: 5 потужних засобів від навали комарів-кровососів, упорається навіть школяр.

Також стало відомо, що чізкейк чи моті більше не захочеться: 5 способів зменшити потяг до солодкого.