Ну кому ж не подобається авокадо? Вже давно відомо, що цей диво-плід багатий на поживні речовини, насичені жирами і кислотами, а також амінокислотами.

Дієтологи рекомендують з'їдати мінімум половинку авокадо на день.

Виявляється, що за користю м'якоть авокадо переплюнула тільки його кісточка. Вона і вважається найкориснішою в плоді. З цього дня припиніть викидати кісточки: 70% антиоксидантів із усього фрукта і рекордна кількість розчинної клітковини знаходиться саме тут. Як же вживати чарівну кісточку? Не варто намагатися її проковтнути.

Популярні новини зараз
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Найкращий варіант - подрібнити її в кухонному комбайні або подрібнювачі, а отриманий порошок додати до смузі, салату або будь-якої іншої страви. Однак попереджаємо – кісточка має гіркий присмак, тому поєднуйте порошок із продуктами, які мають інший виражений солоденький чи кислий смак

Якщо говорити про плод, найбільша концентрація корисних елементів знаходиться в м'якоті біля шкірки. Тому, розправившись із кісточкою, їжте авокадо ложкою.

Авокадо переплюнув усіх – фрукти, овочі та навіть трохи горіхи. Як цій зеленій "груші" з невиразним смаком та запахом вдалося потрапити в топ найпопулярніших продуктів світу? Авокадо – це надзвичайно корисний фрукт. Він дуже ситний і смачний і доречний у будь-якій дієті - худорлявого, спортсмена, сердечника. Це майже основна складова вегетаріанського меню. У 100 грамах авокадо збереться лише 250 калорій.

Фрукт не містить цукру та шкідливих жирів і ідеально підходить для будь-якої дієти. Більше того, він здатний розщеплювати надлишок холестерину у крові. В авокадо калію навіть більше, ніж у банані, а це важливо для судин та серця. Багатий набір вітамінів та мікроелементів підніс авокадо на звання омолоджувального фрукта. Ну а в Мексиці, на батьківщині авокадо, фрукт використовують і як відмінний афродизіак. Як бачите, у ньому так багато плюсів, що уникнути популярності він не мав шансів.

Нагадаємо, що дієтолог назвав продукти, які просто обожнює наше серце: буде здоровим, як ніколи.

Раніше ми повідомляли, що тренер пояснив, від яких круп краще відмовитись, а які наминати за обидві щоки.