Існують певні дні тижня і навіть пори року, коли квитки можна придбати за низькими та вигідними цінами, або навпаки – заплатити за них дорожче.

Громадяни які заздалегідь планують свої подорожі, або тим, кому не важливо у який день їхати, можуть зекономити на вартості квитків на потяг.

укразалізниця
укразалізниця

Ціни по днях

Ціна залізничного квитка залежить не тільки від класу вагону, а й від дня тижня. У понеділок, четвер і суботу діє базовий тариф. Найвигідніше їздити потягом у вівторок і середу.

Найдорожче - у п'ятницю та неділю. У ці дні передплата складає 10%.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Також ціни залежать від пори року, бо на кожен період діє свій коефіцієнт. Наприклад найвищий з 1 по 20 січня. Найнижчий - 31 грудня.

Інтерсіті / скріншот з відео
Інтерсіті / скріншот з відео

Економія на Інтерсіті

Тут діє правило, схоже на принцип купівлі авіаквитків - чим раніше купиш, ти нижчою буде ціна. Якщо плануєте придбати квиток першого класу, потрібно знати такі нюанси:

  • за 30 днів - дешевше на 15%
  • за 29-25 днів - дешевше на 10%
  • за 24-15 днів - дешевше на 5%
  • за 14-5 днів - базовий тариф

Укрзалізниця. Фото: Фокус
Укрзалізниця. Фото: Фокус
Укрзалізниця. Фото: Фокус

Чим ближче до відправлення, тим більше доведеться переплатити. За 2-4 дні до відправлення ціна зросте на 10%, а за 1 день до або в день відправлення на 15%.

Нагадаємо, в "Укрзалізниці" зізналися, як можна непогано заощадити на купівлі квитка: на касі так не вийде

Як повідомляв "Знай.uа", у купе "Укрзализниці" знайшовся "синячий" пасажир із горілкою: у компанії "викидати" його не збиралися

Знай.ua писав, "Ядерна війна, вимруть таргани, але...": пасажир зізнався в серйозній проблемі "Укрзалізниці"