Піцу люблять мільйони людей по всьому світу, адже вона відрізняється особливими смаковими якостями та безліччю способів приготування. Втім, регулярне вживання цієї страви є небезпечним для організму і може призвести до низки проблем зі здоров'ям. Про це пише Zhenskiy.

Фахівці зазначають, що регулярне споживання піци підвищує ризик розвитку діабету. Лише один шматочок сирної піци має високий глікемічний індекс, оскільки у ньому багато простих вуглеводів. Отже, страва може спровокувати стрибок цукру у крові.

Піца, скріншот: Youtube
Піца, скріншот: Youtube

Крім того, вживання піци сприяє набору ваги, що точно не обіцяє нічого хорошого для організму. Експерти зазначають, що їжа з високим глікемічним індексом може викликати у людини почуття голоду після їжі, що призводить до переїдання та ожиріння.

Продукти на піцу. Фото: Youtube
Продукти на піцу. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Великі зміни на ринку землі в 2025 році: українці можуть втратити право власності Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення
Показати ще

У піці досить мало клітковини, яка є ключовою поживною речовиною. Якщо не балансувати раціон і вживати мало клітковини, можна отримати проблеми з травленням. Крім того, серед інших побічних ефектів піци є підвищення ризику захворювань серця та запори.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як правильно є сало, щоб отримати з нього всю користь і не нашкодити організму: поради дієтолога.

Також наш портал інформував, лише одна вправа швидко підготує ваше тіло до літа: жирок з живота втече миттєво.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, список корисних продуктів, які додадуть вам зайвих кг при схудненні: придивіться уважніше.