В Україні вже встановилася тепла погода, а незабаром може прийти і справжня літня спека, врятуватися від якої буває нелегко, особливо якщо вдома немає кондиціонера. Однак є багато лайфхаків, що дозволяють охолодити приміщення, пропонуємо ознайомитися з трьома найпростішими.

Енергосистема України навіть у літній період може страждати від навантаження, тому є ймовірність, що рятуватися від спеки доведеться без використання такого енергоємного приладу, як кондиціонер. Втім, три простих лайфхаки дозволять охолодити приміщення до комфортнішого рівня.

Кондиціонери, фото: скріншот з відео
Кондиціонери, фото: скріншот з відео

Спосіб №1

Потрібно збільшити вологість у приміщенні. Зазначається, що вологість у 50-60% допомагає оптимізувати мікроклімат у кімнаті, як у холодний період, так і у спекотний. Допомогти цьому можуть як побутові зволожувачі, і народні методи. Наприклад, можна розставити широкі судини з водою, які випаровуватимуть рідину в повітря.

Спосіб №2

Можна посилити дію вентилятора. Зробити це просто – потрібно поставити глибоку миску, наповнену льодом перед вентилятором та увімкнути його. Потік повітря розноситиме прохолоду по кімнаті, але лід доведеться періодично змінювати.

Популярні новини зараз
Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..." Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Як врятуватись від спеки. Фото: скрін youtube
Як врятуватись від спеки. Фото: скрін youtube

Спосіб №3

Кімната менше нагріватиметься, якщо вимкнути електричні прилади. Чайник, холодильник, ігровий комп'ютер та духовка виділяють певну кількість тепла, що підвищує температуру повітря у приміщенні. При можливості, наприклад, пік спеки, прилади краще вимкнути.

Раніше портал Знай повідомляв, якщо в будинку є вихованець: як позбавитися вовни на одязі під час прання, проста хитрість.

Також наш портал інформував, лайфхак для дачників та любителів пікніків: як швидко почистити гриль та мангал без використання хімії.

Крім того, ми писали, речі будуть м'якими та ароматними: як зробити кондиціонер для білизни в домашніх умовах, всього три інгредієнти.