Майже всі дачники та садівники стикалися з такими шкідниками як мурахи. У цій статті ви дізнаєтеся, як позбутися надокучливих комах раз і назавжди.

Боротися з мурахами на дачній ділянці або на городі часом досить складно та затратно за часом. Більше того, найчастіше мурахи перемагають у цій "сутичці" і продовжують поїдати рослини. На ділянках господарюють бурі, дернові, червонощокі та звичайні садові мурахи, а вони харчуються рослинами і є 100% шкідниками.

Мурахи / фото: Pixabay
Мурахи / фото: Pixabay

Як позбутися мурах підручними засобами?

Ефективно діє дуже солодкий розчин борної кислоти: чверть чайної ложки порошку однією склянку води. Підсолодити воду можна медом чи цукром.

Популярні новини зараз
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще

Відмінно діє рідка "кашка" з борної кислоти (10 г), цукрового піску (2 ст. л.), меду (1 ч. л.) та води (трохи). "Пригощання" розкладають по кришках від пластикових пляшок і пропонують скуштувати мурах.

Усі "частування", в яких є борна кислота, повинні бути тільки в тих місцях, де їх не дістануть діти та домашні тварини!

Мураха / фото: Pixabay
Мураха / фото: Pixabay

Також можна засипати мурашник сіллю і просипати стежки та місця їхнього найбільшого скупчення.

2-3 рази проливати місця скупчення мурах сумішшю 10 літрів води, 400 г господарського мила, 2 ст. л. карболової кислоти та 10 ст. л. гасу.

Навколо мурашиних гнізд можна розкласти сірникові коробки, попередньо наповнені сумішшю дріжджів з цукрово-медовим сиропом. Такі місця комахи обходитимуть стороною.

Мурахи / фото: Pixabay
Мурахи / фото: Pixabay

Нагадаємо, що цвітимуть усе літо: чим підгодувати троянди наприкінці травня.

Раніше ми повідомляли, що жоден слизень не проскочить: рецепт розчину, завдяки якому листочки капусти залишаться цілими і соковитими.