Рак товстого кишечника стає все більш поширеним серед молодих людей серед усіх видів раку в Сполучених Штатах.

Нові дослідження показують, що визначити його на ранніх стадіях може виявитись складно, оскільки симптоми можуть залишатися непомітними.

Скрін, відео YouTube Лікарня
Скрін, відео YouTube Лікарня

Однак команда дослідників зі Школи медицини Вашингтонського університету в Сент-Луїсі встановила чотири головні ознаки, які можуть бути запобіжними знаками цього виду раку на ранніх стадіях.

Першим симптомом є біль у животі, який може бути відчутним. Другим сигналом може бути ректальна кровотеча, далі постійна діарея, яка триває протягом тривалого часу. І, нарешті, четвертою можливою ознакою є залізодефіцитна анемія, що виявляється відчуттям слабкості, втоми, блідістю шкіри та іншими симптомами.

Популярні новини зараз
В Україні оновили правила для виїзду за кордон Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину
Показати ще

Лікарня, скріншот: YouTube
Лікарня, скріншот: YouTube

Важливою є поінформованість про ці симптоми, оскільки їх виявлення може допомогти у ранньому виявленні цього раку на ранній стадії.

Детальні медичні дослідження, такі як колоноскопія або інші методи, можуть бути використані для виявлення та оцінки ракових змін.

Матеріали характеру новин не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед ухваленням рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, отруєння та втрачені гроші: українцям втюхують небезпечні продукти – де краще не закуповуватись

Як повідомляв "Знай.uа", якщо у лікарні вимагають гроші за лікування: як і куди звертатися зі скаргою про порушення

Знай.uа писав, зелень, яку є не тільки приємно, а й корисно: чим порадує руккола