Проста харчова сода може вирішити безліч побутових та кулінарних питань, але навіть досвідчені господині не знають про всі її здібності, і деякі з них справді вражають.

Соді по праву належить звання "головної помічниці" господинь. Крім використання у кулінарії, вона також добре бореться із забрудненнями. Фахівці поділилися, що можна очистити та куди додати соду.

Сода
Сода

Килими

Цей предмет інтер'єру досить часто забруднюється, але утримувати його в чистоті теж непросто. Однак саме сода допоможе господаркам у прибиранні та подарує килиму неймовірну свіжість. Як використовувати: посипте покриття содою, утріть у ворс, а через кілька годин пропилісосьте.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Стіни

Під час дитячих витівок буває, що сліди від фарб чи олівців залишаються на стінах. Цю ситуацію виправить все та ж помічниця-сода. Нанесіть порошок на вологу губку та протріть забруднену поверхню.

Діти розмалювали стіни, domopravitelnitsa
Діти розмалювали стіни, domopravitelnitsa

Букет

Квіти простоять і радуватимуть їх власників набагато довше, якщо додати у воду лише одну чайну ложку соди. Ця пропорція підходить до вази середнього розміру. Немає обмежень, для яких квітів ви використовуєте порошок.

Раніше ми писали про те, що медики розповіли про користь соку квашеної капусти: головні причини, чому його варто пити

Як повідомляв Знай.ua, "Здорова" альтернатива чи подвійна шкода? Лікар розповіла правду про електронні сигарети

Також портал Знай.ua писав, що жодні привороти не потрібні: дівчатам розповіли, як швидко вийти заміж – не грайте у сім'ю та дружину