Смородина є дуже популярним чагарником серед городників. Її ягоди цінують за прекрасний смак і велику кількість корисних вітамінів у складі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПоступово висмоктуючи з ґрунту необхідні речовини і мікроелементи, рослина виснажує його.
Належне внесення добрив стимулює ріст чагарника та сприяє збільшенню кількості та якості врожаю.
Ця культура добре реагує як на органічні, так і на мінеральні добрива, котрі можна вносити під корінь або позакореневим способом, обприскуючи кущ.
Органічних добрив для смородини є безліч, але розглянемо найдоступніше з них, а саме картопляне лушпиння.
Це найулюбленіша смородиною органічна пожива. Вона містить чимало речовин і мікроелементів, корисних для куща, – крохмаль, глюкозу, фосфор, залізо, калій, магній, фтор тощо.
Фосфор сприяє активному розвитку кореневої системи, стимулює цвітіння. Крохмаль, глюкоза і калій додають ягодам соковитості, роблять їх солодшими.
Перед чищенням бульби миють. Потім лушпиння сушать або заморожують. Аби заощадити місце, можна перед сушінням подрібнити відходи чи перемолоти у м’ясорубці.
За 7-10 днів до підживлення смородини запаси подрібнюють, поміщають у глибоку ємність і заливають крутим окропом. Вода має покривати лушпиння мінімум на 5-6 см. Через тиждень добриво готове.
Нагадаємо раніше у "Знай.ua", викупай смородину у меду: хитрощі щедрого врожаю та здорових ягід
Як повідомляв портал "Знай.ua", смачне та корисне желе із чорної смородини: краще за бабусине варення
Також у "Знай.ua" поради для щедрого врожаю смородини