У кожного з нас є такі знайомі, хто тримає свою оселю в ідеальній чистоті та порядку. В таких будинках всі речі лежать на свої місцях, в той час як ви кожні вихідні витрачаєте купу часу щоби привести ваш будинок до ладу.

Порядок в квартирі. Фото: Youtube
Порядок в квартирі. Фото: Youtube

Насправді, люди які тримають у чистоті оселю просто знають кілька прийомів, які допомагають їм підтримувати свій будинок завжди у ідеальному вигляді з мінімальними зусиллями.

Експерт поділився з читачами Еxpress.co.uk п'ятьма корисними навичками, які гарантують вам що будинок завжди матиме чистий вигляд.

Порядок в квартирі. Фото: Youtube
Порядок в квартирі. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Вони знають різницю між акуратністю та чистотою

Будинок може бути чистим, якщо поверхні і підлога вимиті, а меблі та килими без пилу, але якщо на неприбраному ліжку лежить одяг, а на підлозі іграшки і всюди купи книг і паперів, цей будинок не буде чистим, тому що він неохайний.

Навіть в ідеально очищеному будинку ви не почуватиметеся затишно, якщо речі в ньому не на своїх місцях. Але, якщо все складено акуратно, житло матиме акуратний вигляд, навіть якщо під ліжком лежатиме пил.

Безлад, скріншот: YouTube
Безлад, скріншот: YouTube

Вони зробили лад своєю повсякденною звичкою

Підтримка домашнього ладу потребує постійної пильності та уваги до деталей. Варто розробити процедури наведення порядку для кожного окремого приміщення.

Якщо щовечора поправляти дивані подушки, складати пледи, просити дітей класти іграшки назад у ящик для іграшок, розвішувати одяг наприкінці кожного дня і правильно складати білизну — будинок завжди матиме прибраний вигляд.

Прибирання. Фото: скрін youtube
Прибирання. Фото: скрін youtube

Вони прибирають на ходу

Чистота та лад підтримуються щоденними дрібними справами, хай і не дуже трудомісткими, але регулярними. Саме вони позбавлять вас щотижневих "великих прибирань", що вимагають значних зусиль та часу. У списку дрібних справ у вас завжди має бути:

  • миття посуду одразу після трапези;
  • щоденне протирання поверхонь;
  • складання речей.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як швидко і ефективно впоратися з пліснявою у ванній кімнаті: знадобиться 15 хвилин і кілька лимонів.

Також наш портал інформував, прибирання більше не проблема: прості поради зекономлять ваш час