З настанням теплої пори року українці починають частіше вибиратися на відпочинок на природу. Зазвичай для такого відпочинку вдягають зручний спортивний одяг та взуття, але ж і їх нелегко зберегти чистими та без плям від трави під час прогулянок на природі.

відпочинок на природі
відпочинок на природі

Аби відіпрати пляму від трави з білого одягу варто скористатися перекисом водню 3%, виконавши прості дії:

  • додайте до перекису водню кілька крапель нашатирного спирту;
  • змочіть ватний диск рідиною та обережно обробіть ним пляму від країв до центру;
  • залиште одяг на 15-20 хвилин;
  • промийте пляму водою.

Одяг. Фото: скрін youtube
Одяг. Фото: скрін youtube

А от кольоровий одяг рекомендується одразу після повернення додому випрати у розчині з харчової солі. Для цього потрібно розчинити у склянці теплої води 2 ст.л. кухонної солі та процідити. Після цього змочити у розчині ватний диск, змочити ним забруднене місце та залишити одяг на дві-три години. Далі випрати річ як зазвичай.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину
Показати ще

Запах від одягу.  Фото: скриншот Youtube
Запах від одягу. Фото: скриншот Youtube

Від плям трави на кросівках допоможе позбавитись зубна паста. Якщо взуття біле, то краще взяти пасту з ефектом відбілювання. А якщо кросівки кольорові, то звичайну. На забруднене взяття наносимо зубну пасту, додаємо трохи воли для піни, та обробляємо кросівки щіткою протягом кількох хвилин. Після видалення плями, взуття необхідно протерти вологою, а потім сухою ганчіркою.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як швидко і ефективно впоратися з пліснявою у ванній кімнаті: знадобиться 15 хвилин і кілька лимонів.

Також наш портал інформував, засяє яскравіше за новий: як відчистити старий посуд від плям і стійкого нальоту, прості лайфхаки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, порошок закінчився, а випрати речі треба: три простих лайфхаки, які можуть виручити кожну господиню.