У Державній службі України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів розповіли про продукти, а також інформацію, яка має бути на них.

Про це розповіли на сторінці закладу у соціальній мережіFacebook.

"Відповідно до пункту 1 статті 11 Закону України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів", назвою харчового продукту є його офіційна назва (у разі відсутності офіційної назви, використовується звична назва; у разі відсутності звичної назви – описова назва харчового продукту)" - сказано у повідомленні.

Супермаркет, кадр з відео
Супермаркет, кадр з відео

Також, варто звертати увагу на те, що якщо продукт піддавався спеціальному обробленню, і ви в цьому впевнені, то на упаковці повинна розташовуватися відповідна інформація.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Продукти, які до продажу мали заморожений вигляд, проте продаються вже розмороженими, повинні на упаковці нести слово "Розморожено", проте ця умова може не поширюватися на інгредієнти у готовому вигляді, а також якщо розморожування є обов'язковим етапом процесу виробництва.

"Харчові продукти або їх інгредієнти, що зазнавали впливу іонізуючого випромінювання, повинні містити у своїй назві слова "осяяний" або "зазнавав дії іонізуючого випромінювання" - продовжують у Держпродспоживслужбі.

Супермаркет, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Супермаркет, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Якщо ваші права були якимось чином порушені, потрібно звертатися до підприємства за місцем вашого проживання, або вже до Головного управління Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів вашої області.

Нагадаємо, що лікар зробила важливе попередження про воду з лимоном – організм вам не подякує.

Раніше ми повідомляли, кому не можна додавати насіння льону до свого раціону: корисні властивості "лізуть з усіх щілин".