У наш час багато хто вважає свіжі фреші неймовірно корисними, на відміну від магазинних соків.

Експерти вирішили докладніше вивчити це питання і розвіяти існуючі міфи. Думки щодо користі та шкоди свіжого соку роздяглися на дві частини - один табір вважає, що вони неймовірно корисні, а інші продовжують заперечувати це, і залишаються непохитними.

Фреш, фото: pixabay
Фреш, фото: pixabay

Кожна людина має свій спосіб пробудження - хтось не може розплющити очі без чашечки кави, а комусь потрібна для цього склянка фрешу. Однак, як виявилося, починати свій ранок так – далеко не найкращий варіант, оскільки кислота та фрукти агресивно впливають на травну систему.

"Якщо у людини є запалення панкреатиту або шлунка, то свіжий фреш може провокувати неприємні симптоми , – розповідає українська дієтологиня Карина Дайнеко. – А взагалі варто пам'ятати, що вживати фрукти та соки краще у першій половині дня, до 15:00".

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Також, дієтологиня розвіяла ще один міф щодо того, що соки та фреші допомагають скинути зайву вагу. Це виявилося хибним твердженням. Вони є швидкими та порожніми калоріями, і якщо почати ранок з різкого підвищення глюкози, це спровокує підвищений апетит протягом усього дня.

"Користь фрешей дійсно піддається сумніву. З точки зору дієтології краще з'їсти один-два фрукти, ніж випити склянку фрешу, з яким ми можемо отримати набагато більшу кількість глюкози та фруктози", - продовжила розповідати Карина Дайнеко.

Фреш, фото: pixabay
Фреш, фото: pixabay

Такі напої ніяк не можуть замінити звичайні фрукти та овочі, оскільки в плодах дуже багато клітковини. Компонент, який дуже важливий для травлення та очищення кишечника від шлаків. А коли з них роблять свіжі соки, всі цінні волокна губляться.

Нагадаємо, що квітка пристрасті, алое і навіть ашваганда: рослини, які обов'язково мають бути на вашому підвіконні.

Раніше ми повідомляли про ознаку поганого харчування, а не мудрості: які продукти викликають появу сивини.