Багато хто думає, що електронні сигарети завдають здоров'ю менше шкоди, ніж звичайні, але це помилкове судження. Спочатку такі пристрої вигадали якраз для того, щоб було простіше кинути палити, проте пізніше це стало певним трендом.

Електронки полюбили через різноманітність смаків, приємний запах та переконання маркетологів, що вони нібито менш шкідливі. Кардіолог Наталія Іванюк у своєму Instagram розповіла, чи це дійсно так.

Звичайна та електронна сигарети, фото apteka
Звичайна та електронна сигарети, фото apteka

Вона навела приклад результатів дослідження, які доводять те, що ці пристрої не мають шкідливих смол і не утворюють продуктів горіння. Однак електронки включають близько семи тисяч різних хімічних сполук, в яких і ховається головна небезпека.

  • важкі метали викликають ризик розвитку хвороби судин, серця та органів дихання;
  • формальдегіди негативно впливають на нервову систему, можуть сприяти погіршенню пам'яті;
  • пропіленгліколь та рослинний гліцерин підвищують ризик онкологічних захворювань;
  • ну і нікотин, який зазвичай залишається.

Це лише декілька хімічних речовин, які називала лікар, а таких дуже багато. Крім того, електронні цигарки теж викликають залежність, а зворотні переконання – це міф.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Тому, коли мене запитують, чи можна курити електронки, відповідь однозначна. І вам рекомендую відмовлятися від цього "задоволення", - заявила Іванюк.

Електронна сигарета, фото mysku
Електронна сигарета, фото mysku

Нагадаємо, лікар зробила важливе попередження про воду з лимоном - організм вам не подякує

Раніше ми писали про те, як ефективно вивести пляму від зеленки: ці кошти є вдома майже в кожного