Кожен з нас з дитинства пам'ятає, що таке зеленка і як вона може забруднити все навколо, включаючи одяг. Так, це ефективний засіб для обробки ран, але ще й дуже пігментований. На щастя, досвідчені господині знають методи для видалення плям.

Часто плями від зеленки можна побачити саме на дитячому одязі, але не поспішайте їх викидати. Їх можна вивести навіть за допомогою простих засобів, які є вдома майже в кожного.

Зеленка, кадр з відео
Зеленка, кадр з відео

Так, слід від зеленки на білій бавовняній тканині допоможе видалити простий відбілювач. Для цього потрібно залити місце з плямою, потримати 5 хвилин і завантажити в пральну машинку разом із рештою речей.

Також господині використовують перекис водню. Цим розчином потрібно змочити ватяний диск і потерти пляму, у більш запущених ситуаціях просочіть перекисом місце з плямою, а потім закиньте у прання.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Ручне прання, фото chisto-uyutno
Ручне прання, фото chisto-uyutno

Пляму від зеленки допоможе усунути навіть звичайний мильний розчин. Треба набрати в тазик півлітра води та розвести в ній близько п'яти столових ложок рідкого чи натертого брускового мила. Обробити пляму та замочити одяг на 10-30 хвилин. Потім добре випрати.

Раніше ми писали про те, що вчені довідалися, як краще до себе кликати кішок і чому вони виляють хвостом: господарям пушистиків на замітку

Як повідомляв Знай.ua, зникнуть, як за помахом чарівної палички: як простими засобами вивести жир та кров з одягу

Також портал Знай.ua писав, що квітка пристрасті, алое і навіть ашваганда: рослини, які обов'язково повинні бути на вашому підвіконні