Сиве волосся - це звичайне явище, з яким можуть зіткнутися люди різного віку, не тільки літні. Однак цей процес у всіх однаково викликає паніку і бажання якнайшвидше прибрати знебарвлене волосся.

Одна справа, коли вже потрібно боротися з сивиною, але інша - коли її появі можна запобігти і продовжити "життя" волоссю. Крім стандартних рекомендацій щодо уникнення стресу, своєчасної профілактики та отримання вітамінів, також потрібно стежити за своїм раціоном.

Жіноче волосся, фото klinikadovira
Жіноче волосся, фото klinikadovira

Саме погане харчування може призвести до появи сивого волосся. Деякі продукти впливають на втрату фарбуючого пігменту в локонах. Експерти розповіли, від яких із них потрібно відмовитися.

Рафінований цукор

Цукор сам по собі не є корисним продуктом, а рафінований продукт тим більше. Він швидко вбирається у кров, через що підшлункова залоза працює у посиленому режимі, а організм отримує зайві калорії. Це призводить до запалень в організмі, через які передчасно з'являється сиве волосся.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Смажена їжа

Вся справа в олії, в якій смажиться їжа. Великий вміст трансжирів у неї також впливають виникнення запалень, як у випадку з цукром.

Процес приготування, фото championat
Процес приготування, фото championat

Кава

Кофеїн буквально зневоднює організм, через що з'являється сухість волосся. При регулярному споживанні блиск і колір волосся теж зникає.

Перероблені продукти

Йдеться про напівфабрикати та іншу шкідливу їжу. Через глибоку обробку в таких продуктах просто випаровуються корисні речовини, а шкідливі - цукор і трансжири, з'являються.

Алкоголь

Спиртне загалом згубно впливає організм, включаючи стан волосся. Вимиваються поживні речовини, частина з яких необхідна для шевелюри.

Алкогольне отруєння, фото medlux
Алкогольне отруєння, фото medlux

Нагадаємо, замість пишної "гриви" три волосся у чотири рядки: як не переборщити з "доглядом" за волоссям