Чорний перець - це пряність настільки звична, що ми навряд чи замислюємося про те, якими незвичайними, корисними для здоров'я властивостями вона має.

Ця популярна у всьому світі спеція може допомогти у процесі схуднення.

Піперін – це алкалоїд, який міститься у всіх сортах перцю та відповідає за гострий смак плодів сімейства перцевих. Лікувальні властивості піперину використовуються людством з давніх-давен. Про користь піперину відомо в аюрведичній медичній практиці.

Унікальний механізм дії піперину на здоров'я людини сприяє регуляції цілого ряду ферментів, які відповідають за метаболізм в організмі. Завдяки стимуляції глікозидом піперин активує амінокислоти в кишечнику, видаляються продукти розпаду із клітини.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Ось деякі способи вживання чорного перцю:

Чай з перцем

Готувати його не складно: відріж невеликий шматочок імбиру (розміром приблизно 2-3 см) і залий окропом, залишивши його заварюватися на 5 хвилин. Потім, отриманий відвар опусти пакетик зеленого чаю і додай половину чайної ложки чорного перцю.

Розжовування перцю

Цікавий спосіб, але підійде лише тим, кого не бентежить яскраво виражений смак цієї спеції. З ранку натще розжуй кілька горошин чорного перцю — і все.

Перець з медом

Необхідно в чашку з гарячою водою (не окріп) додати чайну ложку меду та половину чайної ложки чорного перцю. Ретельно розмішати і, трохи остудивши, випити.

Перцева олія

Готувати її тобі не доведеться, оскільки такий вид олії давно можна купити у великих магазинах. Для правильного вживання, додай одну краплю цієї олії в склянку з водою і випий натщесерце, перед сніданком.

Нагадаємо, що лише одна вправа швидко підготує ваше тіло до літа: жирок з живота втече миттєво.

Раніше ми повідомляли про список корисних продуктів, які додадуть вам зайвих кг при схудненні: придивіться уважніше.