Рослини в будинку роблять його більш затишним і допомагають створювати справжнє сімейне гніздечко. А якщо додати до цього знання про цілющі рослини, то зелень на підвіконні буде не тільки тішити око, а й бути корисною.

Є кілька цілющих рослин, які ви можете додати до вашого будинку для додаткового ефекту.

Домашні рослини, скріншот: YouTube
Домашні рослини, скріншот: YouTube

Алое Віра не новачок в основних напрямках оздоровлення та краси. Алое віра не тільки лікує шкіру, а й є потужним зіллям, що допомагає травленню. Сік алое віра вважається суперпродуктом! Він має протизапальні властивості, знімає запори та сприяє розвитку корисних кишкових бактерій.

Імбир - це квітуча вузлувата рослина, яка допомагає травленню. Ще одна перевага – здатність імбиру боротися із застудою. Імбир також має протизапальні властивості, відомі як гінгероли та шаогали. Вони допомагають швидко полегшити біль у горлі та вбити риновіруси, які є причиною застуди. Підсумок: додавання імбиру до свого раціону - відмінний спосіб залишатися здоровим.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Ашваганда. Останнім часом цей чагарник отримує багато шуму через те, що він допомагає при тривозі та втомі. Ашваганда використовується як адаптоген, що допомагає організму бути стійким перед стресом. Корінь можна використовувати для приготування чаю, екстракту або порошку та вживати в їжу.

Цілющі рослини, фото: mysticalraven
Цілющі рослини, фото: mysticalraven

Квітка пристрасті. Не пов'язаний з маракуєю, але настільки ж пристрасний, Балик любить чай з пасифлори за його заспокійливу дію і зазначає, що він використовується у фітотерапії через його м'які седативні та заспокійливі властивості, особливо гарний для тих, хто страждає від стресу та занепокоєння, що робить його, можливо, найкращим ідеальна рослина перед сном для прийому всередину.

Кава. Допомогти зі стресом та занепокоєнням може розслаблюючий напій кава (його можна купити в магазинах рослин, що спеціалізуються на вирощуванні тропічних рослин). У фітотерапії його вживають у вигляді чаю або настоянки, і він може бути ефективним для зменшення відчуття дратівливості після довгого чи важкого дня.

Англійський чорнобривець. Ця щаслива помаранчева квітка може допомогти позбавити тіло болю при місцевому застосуванні. Яскраво-жовтогарячий колір, безумовно, виліковує очі своєю простою красою, але багато фахівців із трав стверджують, що сушену квітку календули можна натерти на укус комахи, щоб зменшити біль і набряк.

Цілющі рослини, фото: mysticalraven
Цілющі рослини, фото: mysticalraven

Фіговий лист, пальма у вигляді хвоста і бостонська папороть. Ці рослини входять у ряди кімнатних рослин, що очищають повітря. Розглядайте кімнатні рослини як засіб підвищення свіжого повітря у вашому будинку. Ці прості у вирощуванні кімнатні рослини також підвищать продуктивність праці. Психологи-екологи відзначають, що рослини на вашому столі та в офісі покращують емоційний стан, знижують негативний настрій, менше відволікають та підвищують творчий потенціал.

Нагадаємо, не поспішайте засівати травою: є овочі, які люблять тінь, що посадити там, де "нічого не росте".

Раніше ми повідомляли, що багато хто з нас має цей "склад": що не можна зберігати на підвіконні і з яких причин.