Дивлячись у очі тварини, що просять, дуже важко відмовити, навіть якщо це на збиток господарям. З одного боку, таким чином легко розбалувати пухнастика, і тоді він виросте невихованим, але з іншого - це погано впливає на стосунки з твариною.

Є господарі, які дуже суворо ставляться до котів, забороняючи практично всі. Але є речі та дії, які необхідно дозволяти, адже тоді вдасться побудувати довірчі та комфортні стосунки з улюбленцем.

Кіт. Фото: скрін youtube
Кіт. Фото: скрін youtube

Сидіти на підвіконні

На підвіконні часто залишають рослини та вазони з квітами, тому забороняють там сидіти котам, проте цим їх можна серйозно образити. Варто пам'ятати, що тварини дуже люблять розглядати, що діється за вікном.

Застрибувати на коліна

Буває, що немає настрою спілкуватися і грати з твариною, але її в жодному разі не можна відштовхувати. Тоді кіт почуватиметься непотрібним.

Популярні новини зараз
Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Залазити на полиці та шафи

Тваринам подобається досліджувати нові місця, але якщо ви не хочете цього, встановіть їм ігрові настінні комплекси.

Котячий туалет, кадр з відео
Котячий туалет, кадр з відео

Ритися в лотку

Це шумно і дратує. Однак лаяти чи відучувати котів від цього – погана ідея. Врятувати ситуацію можна покупкою закритого лотка, спеціального килимка, а також засипати менше наповнювача.

Шипіти на гостей

Ви тільки пробудите в тварині ще більшу агресію, якщо почнете проганяти. Коли кіт у такому стані, до нього краще не підходити, а гостей відвести подалі, попросити не галасувати.

Нагадаємо, як уберегти від небезпеки ваших улюбленців у теплу пору року: поради ветеринарів

Раніше ми писали про те, що з пухнастого шару в стрункий вихованця: поради для схуднення вашого улюбленця