Чорний колір в одязі дуже люблять за практичність, але його насиченість і якість можна дуже легко втратити, якщо припускатися помилок при пранні. Господиням розповіли, на що варто звернути увагу.

Чорний одяг теж потрібно вміти правильно прати, хоча багатьом здається, що це один із невибагливих кольорів. Існує декілька простих порад, які допоможуть уникнути вицвітання, бляклості та загалом втрати якості.

Речі після прання, фото wday
Речі після прання, фото wday

Сортування за кольором

Це елементарне правило, на яке часто просто "забивають". Чорні речі не можна прати з білими чи кольоровими. Через це вони можуть забарвитися або покритися катишками.

Вивертання речей

Цей трюк захистить тканину від тертя та вицвітання. Господиням також радять застібати гудзики, блискавки та гачки, щоб уникнути подряпин на тканині.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Гардероб, кадр з відео
Гардероб, кадр з відео

Температура та режим прання

Гаряча вода вимиває барвник, тому для чорних речей підійде холодна або холодна вода. Режим краще обирати короткий і делікатний, щоб не перевантажувати тканину.

Сушка

Чорні речі вкрай не рекомендується вичавлювати та скручувати з силою, бо це ушкоджує тканину та форму. Ідеальний варіант – обережно віджати зайву вологу, висушити на горизонтальній поверхні або на вішалці. Не допускайте, щоб на речі потрапляли сонячні промені.

Раніше ми писали про те, що дієтолог попередила, які продукти в жодному разі не можна розігрівати: настане біда

Як повідомляв Знай.ua, засяє яскравіше за новий: як відчистити старий посуд від плям і стійкого нальоту, прості лайфхаки