Садівникам і просто тим, хто доглядає плодові дерева, дали поради, як без сильних хімікатів подолати сажистий грибок, лишайник і мох.

Відомо, що сажистий грибок найчастіше вражає найбільш уразливі організми. Цей мікроорганізм небезпечний не тільки для плодових дерев, але і для людей, викликаючи низку захворювань. Сажастий грибок часто супроводжує попелиця та інші комахи, які залишають цукристі виділення. Тому першим заходом боротьби з захворюванням і лікуванням є знищення шкідників, що вражають рослини.

Сажистий грибок / фото: соцмережі
Сажистий грибок / фото: соцмережі

Як боротися з сажистим грибком?

150гp. подрібненого господарського мила та 5 гp. мідного купоросу змішайте в 1л. води. Обприскайте цим розчином уражені місця дерев та чагарників.

Лишайники та мох також люблять поселяться на плодових деревах. Ці мікроорганізми уповільнюють зростання рослини, не дозволяють йому добре плодоносити, а гілки з часом почнуть засихати. Крім цього, нарости на пагонах створюють сприятливе середовище для проживання комах-шкідників.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Лишайник / фото : Ніна Белявська
Лишайник / фото : Ніна Белявська

Як боротися з лишайниками та мохом?

Скребніть їх з кори і вітайте дерев'яними скребками. І оприскайте деревця pactorom залізного купорока (300гр.на 10 л.води). Робити це можна тільки в період спокою, тобто в кінці жовтня-листопада або в березні. Якщо обприскувати дерева в період, коли набрякли нирки, це може призвести до загибелі всієї рослини. Крім цього, перед процедурою необхідно прибрати все листя і спалити.

Нагадаємо, що варення вистачить і на продаж: основні правила вирощування малини, які багато хто не знає.

Раніше ми повідомляли секрети догляду за домашніми рослинами: щоб буяли на заздрість усім.