Вже зовсім скоро багато українців частіше й частіше виходитимуть на свіже повітря — гулятимуть десь парками, їздитимуть на дачу тощо.

Звичайно ж, ніхто собі й уявити не може відпочинок без пікніка, без мангалу із шашличком. Тому вже зараз треба готуватись до таких сеансів. Видання Northwell Health надало дані щодо того, яке м'ясо буде корисніше інших на вогні.

Шашлик, скріншот: YouTube
Шашлик, скріншот: YouTube

Дієтолог Стефані Шифф вважає найкориснішими варіантами м'яса — індичку та курку. Обидва приблизно рівні за харчовою цінністю, при цьому індичка, як правило, має менше жиру, ніж курка. Однак дуже важливо позбутися шкірки, яка складається із суцільного жиру.

Після зняття шкіри різниця між білим та темним м'ясом щодо жиру та калорій незначна, тому вибирайте те, що вам подобається.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Наступним корисним видом м'яса є свинина, яка, за словами Шиффа, є чудовим джерелом білка, заліза, цинку та вітаміну В12. Проте попереджається, що є деякі потенційні ризики, про які слід знати. Наприклад, червоне м'ясо містить більше насичених жирів, ніж індичка та курка без шкіри, що може підвищити рівень холестерину та збільшити ризик серцево-судинних захворювань. Згідно з Національними інститутами здоров'я, споживання як переробленого, так і непереробленого червоного м'яса може збільшити ризик розвитку раку товстої кишки, коронарної хвороби серця та загальної смертності.

Шашлик, скріншот: YouTube
Шашлик, скріншот: YouTube

Хоча яловичина має приблизно таку ж харчову цінність та фактори ризику, як свинина, вона містить більше насичених жирів, що збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Для здорового включення до вашої дієти Шифф рекомендує вибирати яловичі продукти, що містять щонайменше 90% м'яса, і найменш жирні частини: окіст, стейк із підсирного шматка, верхній різ, верхній серлойн.

Нагадаємо, подорожчало на 100 гривень: українці не можуть прийти до тями від цін на свинину - цього року без шашликів

Як повідомляв "Знай.ua", готуємо шампури та розтоплюємо мангал: українцям показали актуальні ціни на маринад та м'ясо для шашлику

Знай.ua писав, можна тільки слинками давитися: в Україні супермаркети змінили цінники на свинину, курятину та сало