З широким асортиментом побутової хімії на полицях магазинів багато хто забуває про простий засіб, яким користувалися ще наші бабусі. Йдеться про господарське мило. Тільки з його допомогою можна було ефективно випрати речі, видалити забруднення і таке інше.

У багатьох господинь по сьогоднішній день лежить у запасі шматочок цього мила. Якщо раптом закінчиться побутова хімія, можна сміливо використовувати його.

Господарське мило / скріншот з відео
Господарське мило / скріншот з відео

Для прання

Милом можна запрати вручну будь-які речі, завдяки йому забруднення ефективно підуть, а вироби з вовни стануть м'якими та пухнастими. Крім того, його можна використовувати замість порошку. Брусок варто натерти і закинути стружку в барабан.

Для миття підлоги

Для цього способу потрібно зробити розчин із мила, соди та води. Після нього підлога буде виблискувати від чистоти, при цьому такий розчин можна використовувати навіть для обробки плитки.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Миття підлог, скріншот з відео
Миття підлог, скріншот з відео

Для дезінфекції

Якщо вам доведеться працювати з гострими предметами, намильте заздалегідь руки і залиште висохнути без змивання. Таким чином можна захистити шкіру від інфекцій та бактерій у разі порізу.

Від цвілі

Господарське мило допоможе вирішити цю неприємну проблему. Все дуже просто: вологою губкою потрібно нанести засіб на уражену частину стіни або плитки. Луг знищить плісняву та захистить від повторної появи.

Нагадаємо, "зоопарк" буде чистим, а малюк задоволеним: як випрати дитячі іграшки - головні правила

Раніше ми писали про те, що переклеювати не обов'язково: три простих лайфхаки, які можуть врятувати паперові шпалери від плям