Є продукти, які люди облюбували та ввели у свій щоденний раціон, але корисні властивості також містяться у тих, які не часто зустрінеш у популярних списках. Вони однозначно варті уваги, адже дуже сприятливо впливають на здоров'я.

Харчування позначається на всіх процесах нашого організму, тому дуже важливо за ним стежити. При вживанні неякісних продуктів виникає низка проблем, з якими буває важко боротися. У випадку з корисними, все з точністю навпаки.

Холодильник, фото techforhome
Холодильник, фото techforhome

Які продукти слід ввести до раціону

Фініки

Цей продукт містить калій, який добре впливає на роботу серця та судин, зміцнює нервову систему та заряджає організм енергією.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Спаржа

Її часто недооцінюють, і дарма. Спаржа - відмінне джерело фолієвої кислоти та вітамінів групи В. Завдяки цим речовинам продукт допомагає боротися з депресією та підтримувати молодість шкіри. Окрім того, при її вживанні волосся стане випадати менше, а менопауза пройде легше.

Спаржа від Панкової, фото: прес-служба Нового каналу
Спаржа від Панкової, фото: прес-служба Нового каналу

Квасоля

У бобових є фітоестрогени, які здатні на 40% знижувати ризик розвитку раку грудей та кишечника, а квасоля – представник цієї культури. Також її можна їсти під час дієти, вона зберігає здоров'я серця та знижує рівень холестерину.

Кориця

Ця спеція має багато корисних властивостей, серед яких зниження ризику розвитку неврологічних розладів. Кориця виступає у ролі протизапального та антимікробного засобу, а також профілактики проти хвороби Альцгеймера.

Кориця / фото: Pixabay
Кориця / фото: Pixabay

Нагадаємо, про це багато хто навіть не здогадувався: як ще можна використовувати часник - кулінарії не стосується

Раніше ми писали про те, як обрати натуральний мед: 3 хитрощі для швидкої та точної перевірки