Багато господинь люблять орхідеї. Це неймовірно красиві квіти, які радують око, але також є дуже примхливими. Вони потребують ретельного та трепетного догляду. Окрім спеціальних добрив, орхідеї також люблять активоване вугілля.

Для догляду за квітами вже давно використовують засоби, які багатьом можуть видатися дивними. Активоване вугілля входить до списку. При цьому воно коштує копійки та є речовиною природного мінерального походження.

Активоване вугілля, скріншот: YouTube
Активоване вугілля, скріншот: YouTube

Господиням радять використовувати активоване вугілля у тому випадку, якщо орхідея захворіла. Характерні ознаки - це зав'яле листя, пліснява і квітконос, який відпав.

Для початку слід пересадити квітку. Робити це потрібно обережно. Витягаємо її з горщика та проводимо огляд. Засохлі та гнилі частинки зрізаємо, а уражені посипаємо меленим активованим вугіллям.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Далі переселяємо орхідею в горщик із новим грунтом. Активоване вугілля виступатиме як антисептик, який захистить квітку від проникнення патогенних мікроорганізмів.

Орхідеї, кадр з відео
Орхідеї, кадр з відео

Таблетки також можна розподілити по горщику, але дотримуватись відстані, а порошком присипати землю. Така хитрість покращить повітрообмін ґрунту та зменшить надлишок вологи, тим самим знизиться ризик утворення гнилі та грибкових захворювань.

Нагадаємо, як і коли сіяти город: ідеальний час для моркви, картоплі, кукурудзи та інших культур

Раніше ми писали про те, що зелена цибуля дасть величезний урожай, якщо ви не забудете про інгредієнт з аптечки: забудьте про пожовтіння