У багатоквартирних будинках буває, що сусіди зверху можуть стати причиною затоплення квартири, як діяти, щоб збитки які були нанесені - компенсували.

Перше, що слід зробити, це написати заяву до жеку або ОСББ з заявою про те, щоб їх представниками було обстежено квартиру. Вони повинні встановити джерело затікання води, що спричинила залиття квартири, і скласти акт. Про це йдеться у відео "Осушувачі".

Затоплення. Фото: скриншот Youtube
Затоплення. Фото: скриншот Youtube

Акт має відповідати формі та змісту Типового акту про залиття, аварію, що сталася на системі центрального опалення, гарячого водопостачання (або холодного водопостачання). Основною метою при складанні Акту залиття квартири є встановлення причин залиття, та осіб, відповідальних за спричинену вам шкоду.

Спочатку запропонуйте компенсувати збитки мирним шляхом. Якщо сусіди ігнорують ваші вимоги і не погоджуються на ремонт квартири або відшкодування вам витрачених коштів за ремонт, ви маєте право звернутися до суду.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Затоплення. Фото: скриншот Youtube
Затоплення. Фото: скриншот Youtube

Для цього слід попіклуватися, щоб обов'язково був складений список того, що складає матеріальну шкоду: витрати на ремонт квартири, ремонт меблів, електрики, побутової техніки, придбання будівельних матеріалів. Безумовно, все має бути підтверджено актами виконаних робіт, квитанціями, чеками, договорами тощо.

Нагадаємо, ми писали, що пенсію не виплачують уже понад рік: українці порадили, куди звернутись.

Як повідомляв "Знай.ua" сума за воду у квитанції знизиться у всіх: як українцям заощадити на комуналці.

Також "Знай.ua" інформував, хто за знаком Зодіаку має потужну грошову енергію.