Ні для кого не секрет, що у чаї є той же стимулятор, що й у каві, а кожен напій має свої переваги і шанувальників. Деякі воліють тей чи інший, але варто розібратися, який з них корисніший для здоров'я.

Корисні властивості кави вже давно вивчили спеціалісти. Він захищає печінку і бореться з діабетом, а чай водночас сприятливо впливає на роботу серця та мозку. Доктор Уї Яо Вей, кардіолог з лікарні Маунт Елізабет Новена у Сінгапурі впевнена, що до трьох чашок кави на день навіть убережуть від серцевих нападів.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Деякі дослідження показують, що кава захищає від хвороби Паркінсона та хвороби Альцгеймера, а також знижує ризик розвитку діабету 2 типу. Однак у всьому потрібно знати міру, інакше напій буквально "завалить" людину побічними ефектами - безсонням, тривожністю і так далі.

У той же час дієтолог Бебі Ши стверджує, що корисні властивості кави випаровуються, якщо змішувати її з цукром та молоком. З чаєм все інакше. У Китаї вірять, що він є протиотрутою від 72 видів отрут. Серед корисних властивостей також: зниження ризику недоумства, захист від раку та серцево-судинних захворювань.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

"Вживання чаю може допомогти запобігти погіршенню когнітивних функцій, зменшити стрес та покращити психологічне самопочуття", - зазначив лікар.

Чай та лимон. Фото: скрін youtube
Чай та лимон. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, усю ніч доведеться рахувати овечок: медики назвали продукти, які не можна їсти перед сном

Раніше ми писали про те, як боротися з неприємним запахом у салоні авто: кілька простих рекомендацій