Навесні полуниця також потребує певного догляду, щоб уже через кілька місяців потішити гарним, а головне смачним врожаєм.

Правила догляду за полуницею дуже прості, у цій справі головне дотримуватися простих порад і не нехтувати ними.

Передусім, як відзначають досвідчені городники та дачники, якщо на термометрі вночі опускається температура до мінусових позначок, то краще полуничну грядку не чіпати.

Водночас коли надворі потеплішає, можна братися до роботи на полуничній грядці. Для початку видаліть старі кущі, нездорові листки. Найкраще це робити за допомогою ножиць.

полуниця
полуниця

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Після проведення цих нескладних процедур обережно зрихліть ґрунт, щоб не зачепити корені. У випадку, якщо вони оголені, підсипте землею.

Крім того, слід подбати про захист від шкідників і хвороб. З цією метою рослину можна обробити 1% розчином мідного купоросу або бордоською сумішшю.

Також для підгодовування згодяться азотні добрива: аміачна селітра або сульфат амонію (1 ст. л. на 10 л води). Перед цвітінням обприскайте борною кислотою: (5 г на 10 л води). Такий догляд збільшить кількість зав'язі, пояснюють дачники.

полуниця, скріншот з відео
полуниця, скріншот з відео

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати