Дуже важливо стежити за чистотою кухні, особливо за холодильником. Адже це місце, де зберігається їжа, тому все має бути мало не стерильним. Добре, якщо ви регулярно протираєте полички і дотримуєтеся товарного сусідства. Але згодом пластик, з якого виготовляють дверцята та інші частини холодильника, можуть пожовтіти.

Пластик досить міцний, стійкий до лугу та кислот, а також добре переносить підвищену вологість усередині камери, але йому властиво жовтіти з часом. На щастя, вихід із ситуації є.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Така неприємність може виникнути через те, що ви невчасно доглядаєте холодильник. Залишки їжі, які стикаються із пластиком, теж погано впливають на його стан. Досвідчені господині поділилися секретами, що видалять жовтизну за допомогою простих засобів.

Мило

Господарське мило добре бореться з різними забрудненнями. Для цього натріть шматок мила на тертці та розчиніть у теплій воді. Нанесіть розчин ділянку, покриту жовтизною, і залиште на півгодини, а потім змийте вологою губкою.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Господарське мило, фото pikabu
Господарське мило, фото pikabu

Спирт

Підійде і етиловий, і нашатирний. Необхідно змочити ганчірку у спирті та обробити холодильник. Він видалить усі жовті плями та розводи.

Оцет чи лимонна кислота

Ще одні помічники у цій справі. Змочіть ватний диск укусом або лимонною кислотою, а потім протріть зовнішні частини холодильника.

Холодильник. Фото: скрін youtube
Холодильник. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, як зберігати спеції так, щоб вони не розсипалися: зручний лайфхак без використання прищіпок і баночок

Раніше ми писали про те, ви завжди робили це неправильно: хитрість, яка заощадить вам літри соняшникової олії