Дослідження визначили, що кава може знизити ризик захворіти на небезпечну хворобу.

Виявилося, що чиста кава (без додавання цукру, вершків та молока) є ефективною профілактикою цукрового діабету. Високі концентрації кофеїну в плазмі можуть знизити ризик ожиріння. Результати дослідження опубліковані в журналі BMJ Medicine.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

В середньому в одній чашці кави міститься від 70 до 150 міліграмів кофеїну, і вчені вважають, що вживання від трьох до п'яти порцій кави на день може знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань і діабету другого типу.

Крім цього, як показали дослідження, такий напій при помірному вживанні знижує ризик розвитку хвороби Паркінсона.

Популярні новини зараз
Гороскоп на сьогодні 10 липня: обережно з фінансами та уважніше до потреб – прогноз для всіх знаків Зодіаку На руки не дадуть, але можна отоварити: пенсіонери отримають додаткову тисячу гривень – на що дозволять витратити Пенсію можна збільшити в рази навіть без додаткового стажу: українцям підказали лайфхак Водії масово отримують штрафи після спілкування з патрульними: за що карають навіть без порушень
Показати ще

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

У людей, в організмі яких кофеїн метаболізується повільніше, рівень кофеїну в крові в середньому вищий, ніж у людей із високою швидкістю метаболізму кофеїну. Результати аналізу показали, що у таких людей у середньому нижчий індекс маси тіла, менше жирових відкладень і нижче ризик розвитку діабету другого типу. А ось на ризик виникнення серцево-судинних захворювань високий рівень кофеїну серйозно не вплинув, - йдеться у результатах дослідження

Йдеться про те, що у майбутньому, вживання кофеїну без додавання добавок може стати простим способом профілактики цих захворювань.

Нагадаємо, ми писали, як приготувати освіжаючий лимонад з огірком та горілкою - ідеально для весни: відчуйте себе барменом.

Як повідомляв "Знай.ua" шоколадний пиріг без яєць і молока, який можна їсти в піст: нагадує брауні та ідеально підійде до чаю.

Також "Знай.ua" інформував, як правильно зберігати продукти, щоб збільшити їхній термін придатності: в умовах війни дуже корисно.