Хоча посмажити картоплю дуже просто, інколи це потрібно зробити у короткі терміни. Проте, існує цікавий лайфхак, завдяки якому вам вдасться втамувати апетит дуже швидко, а заодно зекономити час.

І не думайте, що для швидкого просмажування картоплі потрібно лише збільшити вогонь. У цьому випадку ви хіба що спалите страву, а всередині картопля залишиться сирою. Тут треба діяти зовсім по-іншому.

Досвідчені кухарі розповіли цікавий трюк, з яким час приготування картоплі можна скоротити вдвічі. Водночас ви отримаєте апетитні скибочки з хрусткою скоринкою. Завдяки одній маленькій кулінарній хитрості, смаженою картопелькою можна буде поласувати вже за лічені хвилини.

Картопля
Картопля, фото: Фермер

Отже, що потрібно зробити! Перед тим як викласти нарізану картоплю на розігріту з олією сковорідку, картоплю слід замочити у дуже гарячій воді — приблизно на 3-5 хв. Далі воду зливають, а картоплю відправляють на сковороду.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Після такої підготовки картоплю смажать як зазвичай ви це робите. Кухарі пояснюють, що завдяки замочуванню овочів в окропі перед смаженням весь процес обсмажування займе всього кілька хвилин. Тому не варто відходити від сковорідки надовго.

Крім того, завдяки цьому способу вам вдасться не лише швидко приготувати страву, а й вивести з неї зайвий крохмаль, завдяки чому смажені скибочки будуть ще більш хрусткими.

Смажена картопля, фото: Знай.ua
Смажена картопля, фото: Знай.ua

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль