Кава - один з найпопулярніших напоїв у світі, з якого багато хто воліє починати свій день. Зазвичай його п'ють з різними добавками, наприклад, з цукром, вершками або сиропами. Однак якщо від них відмовитись, то кава може принести несподівану користь організму.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗа словами експертів, кава позитивно впливає на печінку, але такі властивості розкриваються тільки якщо споживати її без вершків, цукру та інших добавок. Згідно з дослідженнями даний напій без цукру здатний запобігти розвитку неалкогольної жирової хвороби печінки та знизити ризик виникнення цирозу.
Корисні властивості кави полягають у тому, що вона може збільшити кількість антиоксидантів у печінці, які запобігають пошкодженню, і водночас знизити накопичення жиру.
Також фахівці наголошують, що кава з додаванням цукру навпаки не тільки не несе жодної користі організму, а ще й може зашкодити печінці. Слід зазначити, що замінювати цукор сиропами, щоб зробити смак кави м'якшою, також погана ідея, оскільки він міститься в їхньому складі.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся і не забувайте про сніданки.
Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.
Крім того, ми писали, якщо взимку волосся випадає зі швидкістю світла, а нігті - ламаються, наче крейда: засіб, який вирішить проблеми.