Люди часто втрачають можливість жити довге, насичене життя через шкідливі звички, які можна за бажання змінити на ті, які принесуть насолоду, але не шкодитимуть здоров'ю.

Кардіологиня-ліпідологиня Світлана Гаркуша розповіла про звички, які слід змінити.

Нерегулярне споживання сніданків

Відсутність поживних речовин через не споживання сніданку впливає на когнітивну функцію. Таким чином, значно зменшується здатність концентрації та можливість завершити навчальну діяльність. Багато хто зранку не снідає, випиває філіжанку кави та біжить на роботу. В обід перехоплюють те, що трапиться, а ввечері, прийшовши додому, наїдаються досхочу.

Все це призводить до порушення холестеринового обміну, надмірної ваги, підвищення артеріального тиску тощо.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Ведення сидячого способу життя

Протягом життя кожні 10 років обмін речовин сповільнюється на 7%, тому для людини дуже важливо дотримуватися балансу спожитих калорій і їхньої витрати. Більшість людей зазвичай плутає надмірний спокій просто з відпочинком.

Зрозуміло, що тіло потребує відновлення енергії. Витрачати занадто багато часу в ліжку або на дивані не є гарною ідеєю. Сидячий спосіб життя безпосередньо впливає на хвороби, пов'язані з опорно-руховою системою. Крім того, це небезпечно для серцево-судинної системи.

Для підтримки потрібного балансу в організмі необхідні фізичні навантаження. На роботу (якщо не дуже далеко) краще ходити пішки, припинити користуватися ліфтом та полюбити сходи.

Стрес

Це нормально, якщо у людини іноді буває стрес. Небезпека починає з’являтися, коли стрес стає в надмірних кількостях. Пережити великі емоційні навантаження, яких у кожного з нас чимало, потрібно навчитися перемикати свої думки. Щоб легше переживати стресові ситуації, в організмі має бути достатня кількість калію і магнію, тому слід їсти продукти, багаті на ці елементи.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що допоможуть швидше стати на ноги: які продукти потрібно їсти, коли хворієте.

Як повідомляв "Знай.ua" як позбутися безсоння та мати здоровий сон: декілька порад експертів.

Також "Знай.ua" інформував, три знаки Зодіаку, яких чекає серйозне випробування в парі.