Всі ми щодня або навіть кілька разів на день п'ємо чай і кожен ділить сам напій за своїм.

Хтось слідує інтсрукції, а хтось ні; хтось віджимає пакетик чаю; хтось взагалі залишає пакетик у чашці, доки не доп'є. Але чи знали ви, що віджимати пакетик не варто і взагалі, чи знаєте про правильну техніку заварювання чаю? Нині ми про це розповімо.

Детокс-чай. Фото: Youtube
Детокс-чай. Фото: Youtube

Як правильно заварювати чай у пакетиках

Безліч людей заварюють чай неправильно, а саме занурюють чайний пакетик у гарячу воду кілька разів. Але від цього жодної користі не буде. Його необхідно залишити у чашці з гарячою водою на 3-4 хвилини, тоді чай віддасть весь свій смак та запах.

Після приготування чаю пакетик потрібно дістати і викинути чи покласти на блюдце. Не варто довго тримати його в чашці - від цього смак чаю не покращає, а навпаки, може стати гірким.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Чайні пакетики варто підбирати великих розмірів, щоб чайний лист усередині зміг краще розкритися та заваритися. Найкраще купувати чай у нейлонових чи шовкових пакетиках, тому що вони передають смак набагато краще, ніж паперові.

Зелений чай
Зелений чай // hozyain.by

Чи потрібно віджимати чайний пакетик після заварювання

Під час заварювання чай виділяє багато дубильних речовин, які дуже корисні для організму. Вони в будь-якому випадку потраплять у гарячу воду, але при віджиманні пакетика їх стає ще більше.

Після цього чай стане гіршим і несмачним, тому не рекомендується тримати його у гарячій воді більше 3-4 хвилин. Не варто забувати, що різні види чаю настоюються по-різному, тому перед заварюванням необхідно прочитати інструкцію на упаковці.

Нагадаємо, що ніколи не пийте зелений чай, якщо це сталося: саме так вкорочують життя понад половину українців.

Раніше ми повідомляли, що ви захочете пити червоний чай постійно: несподівані властивості напою.