Часто для приготування салатів чи інших страв потрібно очистити велику кількість яєць. Це займає чимало часу, то ж не усім подобається.

На щастя, існують способи полегшити цю справу. То ж візьміть собі на замітку кілька лайфхаків, як швидко почистити варені яйця від шкаралупи.

Як швидко почистити яйця від шкаралупи:

1. За допомогою води та склянки

Візьміть зварене яйце і покладіть його у склянку, яку наповніть до половини холодною водою та накрийте долонею зверху. Протягом 3-5 секунд енергійно потрясіть склянку в різні боки. У результаті шкаралупа легко зніметься одним рухом руки.

яйця
яйця

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

2. За допомогою оцту та соди

Під час варіння яєць додайте у воду трохи харчової соди та оцту. Вони пом'якшать шкаралупу, тому яйце можна буде почистити за лічені секунди.

3. За допомогою ложки

Зваріть яйця як завжди. Далі візьміть чайну ложку, акуратно розбийте шкаралупу зверху та очистіть. Тепер акуратно засовуємо ложку під шкаралупу та відокремлюємо варене яйце від оболонки.

4. Покатати по столу

Спершу варене яйце в холодну воду, а потім витираємо насухо. Після цього катаємо його по жорсткій поверхні, наприклад, по столу приблизно 30 секунд. Шкаралупа після цього зніметься легко.

Варені яйця. Фото: Youtube
Варені яйця. Фото: Youtube

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль