Міжнародною групою дослідників було проведено низку неймовірних експериментів, в ході яких з'ясувалося, що аромат шоколаду має неймовірні властивості.

Зокрема, вчені встановили, що аромат солодкого десерту може допомогти відмовитися від цукру, а не навпаки, як вважалося раніше. Передусім мова йде про шоколад. Про це пише Dailymail.

Дослідники за участю студентів провели низку відповідних експериментів. Наприклад, у першому з них науковці попросили добровольців одягнути футболки з ароматом шоколаду та уявити, що їм подають миску з морозивом.

шоколад, instagram.com/theroyalfamily
шоколад, instagram.com/theroyalfamily

Результатом цього дослідження було те, що найменше потяг до солодкого відчували ті, хто довше відчував запах солодощів.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Водночас у рамках другого експерименту учасникам показували зображення чипсів, фруктового салату, шоколадного морозива та граноли із шоколадною крихтою. У результаті усі ті, хто відчував аромат шоколаду, менше хотіли їсти продукти, які вважаються "шкідливими".

Згідно з висновком фахівців, виходячи з результатів експерименту, стало зрозуміло, що вплив запаху шоколаду протягом тривалого часу дійсно допомагає людям утримуватися від вживання солодощів.

шоколад
шоколад

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову