Хотілося б, щоб така красива квітка, як орхідея, тішила своїм цвітом якомога довше. Проте часто, щоб дочекатися її цвітіння, потрібна неабияка витримка і великий проміжок часу.

Проте, розв'язати цю проблему можна, знаючи певні хитрощі, якими вже давно користуються досвідчені квітникарі. Ці корисні поради повернуть орхідеї до життя, щоб ви могли регулярно милуватися квітами.

І найпростішим способом досягти найкращого результату є використання молока. Щобільше, цей метод показав хорошу ефективність на практиці. Відомо, що молоко неймовірно корисний продукт, адже воно містить калій, кальцій, магній, азот. А тому добре підходить й для орхідей.

хліб і молоко
хліб і молоко

Рекомендується для добрива використовувати саме домашнє молоко, яке має більше корисних речовин. Для цього столову ложку молока додайте в півлітра відстояної води й ретельно перемішайте. Далі горщик з рослиною поставте у велику місткість і щедро полийте цим розчином.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Залиште квітку на 15 хв, а потім злийте воду з горщика. Таким чином підживлювати рослину можна раз на 2 тижні. І можете бути певні, що вже незабаром орхідея зацвіте.

Крім того, листя рослини можна протерти молочним розчином. Він готується наступним чином: потрібно з'єднати 1 столову ложку молока і дві ложки теплої води. Такий догляд зміцнить його і зробить зеленішим.

Орхідеї, кадр з відео
Орхідеї, кадр з відео

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль