Про користь бананів вже говорилося чимало. Адже ці фрукти, крім того, що неймовірно смачні та легкі в їді, вони ще й багаті необхідними для організму людини вітамінами та мінералами.

Найбільш популярні жовті банани, які обирає велика кількість сімей. Проте, у продажі є й менш популярні зелені. Фахівці розповіли про користь кожного із цих видів.

Звісно, переважна більшість людей їдять банани, коли фрукти жовті та стиглі. Однак, зелені незрілі банани також безпечні для споживання, попри те, що далеко не всім подобається їхній смак і текстура. Та чи є різниця в користі для здоров'я?

Банани, скріншот з відео
Банани, скріншот з відео

У чому різниця між зеленими та жовтими бананами

У торгових точках часто можна побачити банани зеленого кольору, і все тому, що їх зазвичай збирають коли вони ще недостиглі. Водночас

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зазвичай банани збирають, поки вони ще недостиглі. Ось чому ви можете побачити їх у такому кольорі в супермаркеті. Ви можете бути впевнені, що і зелені, і жовті банани є хорошими джерелами багатьох важливих поживних речовин і містять ті ж самі мікроелементи.

Водночас врахуйте, що незрілий банан, дуже ймовірно, містить більше клітковини через високий вміст стійкого крохмалю. То ж саме з цієї причини він може бути дещо ситнішим.

Зелені банани, фото agronomu
Зелені банани, фото agronomu

Крім того, крохмаль та пектин у зелених бананах здатні сповільнити спорожнення шлунка. А це, відповідно, змушує вас їсти менше протягом дня, що однозначно сприятиме схудненню.

Відмінності між зеленими та жовтими бананами:

  1. Смак. Зелені банани менш солодкі, а також можуть бути дещо гіркими на смак.
  2. Текстура. Жовті банани м'якші ніж зелені.
  3. Вміст. У зелених бананах більше крохмалю, який внаслідок дозрівання фрукта перетворюється на цукор. Крім того, при дозріванні змінюється склад вуглеводів.

Банани, фото noi.md
Банани, фото noi.md

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль