Немає жодних сумнівів, що овочі є дуже корисними для здоров'я людини, вони обов'язково повинні бути присутні у щоденному меню. Адже ці продукти здатні покращити зір, стан шкіри, кісток та серця.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВодночас дуже важливо вміти правильно їх приготувати. Адже в залежності від способу можна отримати як меншу, так і більшу користь від них. То ж дієтологи називають один із найгірших способів приготування овочів. Мова йде саме про смаження.
Наприклад, згідно з дослідженнями, в одній чашці смаженої або тушкованої броколі (85 г) міститься 279 мг натрію. Водночас за рекомендаціями фахівців за добу варто споживати не більше 2300 мг натрію. Відповідно, у такому у випадку ви отримуєте приблизно 12% денної норми цієї речовини.
Щобільше, вживання смаженої їжі може загалом нашкодити здоров'ю. До такого висновку дійшли дієтологи, провівши вже не одне таке дослідження.
Наприклад, про це йдеться у дослідженні, опублікованому в British Medical Journal. Там відзначається, що часте споживання смаженої їжі підвищує ймовірність смерті, зокрема смерті від хвороб серця у жінок.
Водночас видання Nutrients опублікувало роботу, згідно з результатами якої вживання смажених страв кілька разів на тиждень може збільшити ризик появи таких захворювань, як серцева недостатність, діабет другого типу, гіпертонія, ожиріння.
Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів
Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти
Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль