У поспіху або через власну незграбність багато хто з нас може забруднитись, і плями бувають різного характеру. Добре, якщо це не жирні продукти чи будь-яке інше, що можна легко випрати навіть милом та вручну. Але кава залишає сліди, які досить важко вивести.

Якщо пляма від кави свіжа і не надто масштабна, може допомогти звичайне прання. Але до нього теж потрібно підготуватися належним чином, тому що цей напій, що бадьорить, залишає підступні сліди.

Речі після прання, фото wday
Речі після прання, фото wday

Покрокова інструкція, як відіпрати пляму від кави:

  1. Нагрійте воду, але не окріп, і повільно лийте її прямо на пляму, щоб вона проходила крізь тканину на звороті. Можна використовувати проточну воду із крана.
  2. Насипте трохи прального порошку на пляму з обох боків тканини.
  3. Потріть пляму на тканині так, щоб порошок спінився. Потім промивайте тканину, поки порошок повністю не вимиється з тканини.

А якщо пляма стара?

  1. Потрібно замочити річ у воді з засобу для виведення плям, перед тим як відправити її в пральну машину.
  2. Залишіть одяг відмокати на декілька годин. За цей час пляма розчиниться, і пральна машина зможе впоратися з ним.
  3. Закінчивши процедуру, прополощіть одяг у теплій воді, а потім звичайне сушіння.

У боротьбі з плямою від кави також допоможе оцет. Одну чайну ложку потрібно розвести у декількох чашках води. Цією рідиною просочити тканину з плямою, добре прополоскати і висушити.

Плями від кави, фото uborka
Плями від кави, фото uborka

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року
Показати ще

Нагадаємо, як прискорити процес дозрівання бананів: зелені плоди стануть стиглими за 30 хвилин .

Раніше ми писали, щоб все не спалахнуло вогнем і по будинку не розходилися аромати: як ефективно очистити витяжку