У новорічні свята господарі зазнають багато стресу, тому що домашнім улюбленцям дуже подобається смикати ялинку і навіть валити її, а також ласувати різними прикрасами, особливо дощиком.

Коти дуже люблять ялинковий дощик з очевидної причини - вони за своєю натурою хижаки, яким хочеться повеселитися і посмикати все, що шарудить - папір, шнурочки, стрічки.

Чорний кіт, фото: Знай.ua
Чорний кіт, фото: Знай.ua

У дощику пухнастим друзям подобається все - те, як він перливається, блищить і шарудить. Тому це ідеальний об'єкт для їхніх ігор. А ось ветеринари стверджують, що у котів бажання пожувати щось із целофану вказує на нестачу вітамінів в організмі. У такому випадку потрібно урізноманітнити раціон.

Як відібрати у пушистика дощик

Слід з особливою обережністю забрати дощик, оскільки різкі рухи лише розіграють кота, а в процес мішура ще може пошкодити йому ротову порожнину.

Потрібно зафіксувати улюбленця у положенні, покликати когось на допомогу та витягнути іграшку з пащі. Слідкуйте за тим, щоб він не смикався. Якщо дощ вже потрапив у стравохід, тягнути не можна – ви можете пошкодити слизову оболонку.

Кіт з новорічним дощиком, фото з вільних джерел
Кіт з новорічним дощиком, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Що робити, якщо кіт проковтнув дощик

У такому випадку потрібно вживати екстрених заходів - зробіть концентрований розчин солі і залийте йому в порожнину рота. Таким чином ви викличе блювотний рефлекс, який звільнить стравохід кота від мішури. Заливайте розчин за допомогою ложки чи шприца.

Якщо ви боїтеся самі щось робити, зверніться до ветеринара. Він зробить усі необхідні маніпуляції. Ось при таких симптомах потрібно терміново везти кота до фахівця: відмовляється від води та їжі, при спробах поїсти його рве, живіт здувся і тварина слабка.

Кіт з новорічним дощиком, фото krasivosti
Кіт з новорічним дощиком, фото krasivosti

Нагадаємо, як зробити з новорічної ялинки надійний форт, непробивний для кота: 3 елементарні поради

Раніше ми писали про те, як правильно прикрашати живу ялинку і що зробити, щоб вона довше не обсипалася.