Рослинну олію господині при приготуванні страв використовують практично щодня, це незамінний продукт на кухні. Однак мало хто знає, як правильно її зберігати, щоб корисні властивості та смакові якості не випаровувались.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПравила зберігання олії доволі прості, але головне – це просто не забувати про них. Насамперед важливо знати, що цей продукт не любить світло, погано переносить зберігання на відкритій полиці, перепади температури та попадання кисню.
Як правильно зберігати рослинну олію
Відкриту пляшку соняшникової олії потрібно берегти від вивітрювання та окиснення. Однак не всю олію варто зберігати у пластику, все залежить від методу виробництва.
Ідеальна температура для цього продукту - від 8 до 18 градусів тепла, але за мінус 3 воно також не зіпсується.
Найчастіше пляшку олії залишають біля плити, на підвіконні або столі, але це груба помилка, адже через перепади температури та сонячні промені його термін придатності зменшується.
Також не варто зберігати олію біля спецій, де є відкриті банки або фасовані пакети з перцем, корицею та лавровим листом.
Найкраще місце - це темна шафа, де сухо і зберігається невисока температура.
Раніше ми писали про те, що приберіть зі столу, щоб не отруїти гостей: від якого салату краще відмовитися на Новий рік - небезпечні ризики
Як повідомляв Знай.ua, втома, набір зайвої ваги, депресія, безсоння: лікар назвала симптоми нестачі гормонів щитовидної залози
Також портал Знай.ua писав, як самостійно перевірити золото на справжність: жодне "брязкальце" не проскочить