Генеральний секретар КПРС Леонід Брежнєв провів 55 років у шлюбі з Вікторією Петрівною Брежнєвою (уроджена Денисова), однак цей союз навряд можна назвати щасливим. Але в житті радянського діяча були й інші жінки, яких він кохав набагато сильніше. На жаль, поєднати свою долю з ними Леонід Ілліч не зміг.

На фронті у Брежнєва був роман з лікаркою Тамарою Лаверченко. Після перемоги над фашистськими загарбниками він не хотів розлучатися з коханою жінкою, привіз її в Москву, привів додому. Леонід Ілліч познайомив її з дружиною і вийшов з квартири, давши жінкам самим вирішити свою долю.

- Я все знаю, не дорікаю ні його, ні вас, - сказала Вікторія суперниці. - Але у нас двоє дітей, будь ласка, їдьте.

На цьому буремний фронтовий роман і скінчився, хоча Брежнєв і продовжував підтримувати з Вікторією дружні стосунки.

Леонід Брежнєв, архівне фото
Леонід Брежнєв, архівне фото

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Коли ж здоров'я радянського лідера стало погіршуватися через вік, поруч з його приймальні влаштували медичний кабінет, в якому по черзі чергували три медсестри. Ніна була найкрасивішою, Брежнєв дуже скоро поклав на неї око і попросив, щоб Ніна доглядала за ним не тільки на роботі, але і на відпочинку. Так і закрутився останній роман генсека.

Брежнєв допоміг Ніні отримати квартиру в будинку управління справами ЦК КПРС, її чоловіка, майора, зробив генералом. Вона стала його останнім щастям.

Однак члени політбюро були стурбовані близькістю Ніни до Брежнєва. Дійшло до того, що вона стала допомагати йому в державних справах, вголос зачитувала йому секретні документи. Цього вже партійні діячі стерпіти не змогли й відсторонили жінку від догляду за Брежнєвим, а невдовзі він і помер.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Путін побив рекорди вождів минулого.

Як повідомляв портал Знай.ua, Окупанти в Криму дійшли до межі: нещадно розпродують усе, у хід пішла навіть улюблена дача Брєжнєва.

Також Знай.ua писав, Доля Брежнєва: астролог зробив для Путіна особливий прогноз.