Глиняна плита віком 5000 років, на якій зображена "перший підпис", продається за 175 000 фунтів стерлінгів. На ній також розташовується докладний опис інгредієнтів пива і"перший у світі автограф".

Читайте Знай в Google News!

Вона пішла з молотка на аукціоні за 175 000 фунтів стерлінгів.

Вважається, що табличка є найбільш ранньою відомою записом будь-якого особистого імені В історії-на неї вказують символи, що переводяться як "KU" і "SIM" у верхньому лівому кутку.

Глиняна плита з автографом, фото з відкритих джерел
Глиняна плита з автографом, фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Експерти інтерпретують це як написання імені "Кушим", можливо, імені Державного писаря, який зробив запис на планшеті для адміністративних цілей.

Інші написи на об'єкті, мабуть, зображують виробництво пива в близькосхідному храмі Інанни в 3100 р. до н. е. і нібито детально описують угоду з виробництва пива.

Процес перетворення ячменю або кукурудзи в пиво і транспортування його в варильний цех проілюстрований примітивними зображеннями зерен і пляшок.

Квадратний планшет розміром 3 на 3 дюйми, що продається лондонською Bloomsbury Auctions, був виготовлений в стародавньому місті Урук на півдні сучасного Іраку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, археологи знайшли Стародавній храм, на пошуки якого пішло майже 80 років.

Як повідомляв Знай. ua, 8 архітектурних перлин України, які перетворюються на спогади.

Також Знай. ua писав, що археологи відкопали свиню з "Angry Birds" віком понад 3 тисячі років.