Іранські археологи виявили нові докази того, що в місті Нахаванд, в західно-центральній провінції Хамадан, знаходився храм Лаодікії.

Про це розповів Tehran Times.

У 2020 році археологи провели 5 сезонів розкопок в районі міста, іменованому Дохахаран. Все заради пошуків стародавнього святилища, давно вважався втраченим. Лаодикійський храм неодноразово описувався в історичних джерелах, проте відгадати місце його розташування виявилося не так просто.

Дослідники виявили на цьому місці руїни ще кілька років тому. З тих пір в Нахаванді було вирито 12 траншей. Це дозволило визначити розмір стародавньої будівлі. З'ясувалося, що воно займало територію площею близько 12 га, що вказує на монументальність будівлі, що стояла там.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Дослідники виявили залишки фундаменту, колон і кераміки часів правління династії Селевкідів. Засновник цієї династії, Селевк I Нікатор, до слова, - один з найближчих соратників Олександра Македонського. Не дивно, що храм був побудований в давньогрецькому стилі. Імперія Селевкідів проіснувала з 4 до 1 століття до н.е. і її володіння розташовувалися на території сучасного Кувейту, Афганістану, а частково - Пакистану і Туркменістану.

Археологи впевнені, що розкопати храм повністю не вдасться, бо над його руїнами височіє тепер безліч житлових будинків. Однак доказів, знайдених при останніх розкопках досить, щоб індентіфіціровать шедевр стародавньої архітектури.

Нагадаємо, раніше "любов султана": як насправді виглядали фаворитки Сулеймана чудового.

Як повідомляв портал "Знай.uа", обвислий живіт, вигнута спина, поголені брови: яким був ідеал жіночої краси в 15 столітті.

Також "Знай.uа" писав, топ-10 цікавих фактів про Знак Голлівуду.