Жаклін Кеннеді добре описувала у своїх спогадах дружину першого секретаря ЦК КПРС Микити Хрущова — Ніну Петрівну Кухарчук. Вона висловлювала захоплення, описуючи її як літню даму в простому вбранні, яка чудово розуміла скромну чарівність справжніх діамантів, що не виставлені в декольте, а заховані в вирізі мереживної сукні.

Вони вперше зустрілися у Відні, де зійшлися в абсолютно протилежних нарядах. Так, перша леді Америки була дуже стильною на тлі “радянської бабусі” Ніни Хрущової, одягненої ніби в домашній халат. Їх спільне фото дуже люблять обговорювати, завжди стверджуючи про відсутність смаку Хрущової, відсталу жіночу моду в Радянському Союзі і низький розвиток країни.

Жаклін Кеннеді дала зрозуміти, що до образу і стилю “першої леді” СРСР необхідно придивитися уважніше і тоді можна буде відмітити, що вибір того самого “халата” для зустрічі був не випадковий. Вона зазначила: “Хрущови просто грали подружжя літніх, досвідчених родичів, які приїхали вчити молодого вискочку, який вирішив пограти в політику”. І підкріплювала свої слова думкою про гарну якість тканини, пошиття костюма і уміння Ніни Петрівни подати себе.

За словами першої леді Америки, дружина Микити Сергійовича не виглядала “селючкою, позбавленою смаку”. Вона володіла п'ятьма мовами: російською, українською, польською, англійською та французькою. А Кеннеді всього на двох з частинкою іспанської.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Ніна Петрівна Хрущова враховувала особливості своєї фігури і вибирала не облягаючі сукні та костюми і такі, які не виглядали б “мішком”. Візуально подовжувала зростання, коли робила акцент на прочинені руки.

Для позаміських поїздок одягалася без вишуканості і дорогих прикрас, спокійно, так як на фермі або природі з діамантами і хутрами могла виглядати по-чудернацьки. Вечірні сукні першої леді були скромними і в той же час елегантними, а коштовності завжди підбиралися дуже грамотно.

В американських газетах писали: “Спочатку справляє враження простачки, але поступово захоплює увагу оточуючих своєю чарівністю і так розумна, що стає ясно: раз Хрущов стільки років з нею, щось в ньому є”.

Нагадаємо, заради розваги зіштовхували паровози розганялися і летіли назустріч один одному.

Як повідомляв "Знай.uа", з прачки у багачки: як простачка стала мільйонершею.

Знай.uа писав про історичні тренди в косметиці, які вбивали жінок.